MÖT OSS

Möt oss bakom No Xcuses som ständigt strävar efter att laga mat med kärlek.

Alla våra rätter är tillagade från grunden i ett kök där vi tillsammans skapar mat med kärlek och passion.

Vi vill tillsammans sprida vetskapen om hur gott plantbaserad mat kan vara och att man med sin kost kan göra en positiv sak för hälsan och klimatet utan att behöva offra smaken. Vi kan inte längre blunda för klimatavtrycket vi lämnat efter oss, däremot kan vi tillsammans göra en positiv förändring och påverkan till efterkommande generationer.

MAT TILLAGAD

MED KÄRLEK,

AV DUKTIGA KOCKAR.

Vår kökschef Tom började sin resa genom att utbilda sig till kock för att sedan studera gastronomi och därefter arbeta på en av de mest välkända restaurangerna i Köpenhamn. Under sina år utomlands som kock har Tom samlat på sig erfarenheter från de berömda, AOC (2 michelin stjärnor) Geranium (3 michelin stjärnor) Les bacchanales (2 michelin stjärnor), för att vara med i uppstarten av det välkända hotellet D’angleterre i Köpenhamn. Flertalet studier senare har Tom blivit väl insatt av hur hälsosam mat påverkar vår hälsa. Om man äter mindre kött och istället mer spannmål, frukt och grönsaker minskar man risken för att utveckla exempelvis diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och olika former av cancer.

“Jag vill även hjälpa andra att förstå att proteinrik mat i samband med exempelvis träning inte behöver vara köttbaserad.”

Detta utgör en av många anledningar till varför Tom enbart äter plantbaserad mat och sätter växten i fokus.